Студија KONFIDENT

Студијата за клиничко истражување за орален третман на барање за адолесценти и возрасни со наследен ангиоедем (HAE) тип I или тип II

Цел на студијата KONFIDENT

Целта на студијата KONFIDENT е да ги разбере ефектите од испитуваниот орален лек наречен KVD900 кај адолесценти и возрасни (12 години и постари) со HAE тип I или тип II. Лекарите проучуваат 2 различни дози за да видат која може да биде најдобра како безбеден третман по барање за напади на HAE.

За KVD900

KVD900 е испитуван орален лек дизајниран да спречи напади на HAE. Работи со инхибиција на плазма каликреин, што ги намалува отоците и може да помогне во третманот на HAE. KVD900 е таблета која се зема преку уста по почетокот на нападот.

Кој може да учествува во оваа студија

Можеби ќе можете да учествувате во студијата KONFIDENT ако:
Имате 12 години и повеќе
Имате потврдена дијагноза за HAE тип I или тип II
Имате пристап и сте во можност да користите лекови на барање за напади на HAE
Сте имале најмалку 2 напади на HAE во последните 3 месеци
Подготвени сте да присуствувате на сите студиски посети
Подготвени сте да дадете информации за вашите напади на HAE во електронски дневник
Подготвени сте да користите метод одобрен од студијата за контрола на раѓањето за време на студијата

Што да очекувате за време на студијата

Студијата KONFIDENT трае приближно 25 недели со 6 посети или телепосети (телефонски повик или видеоразговор) за здравствени проверки и тестови за кои нема да платите ништо.
Ако се вклучите во оваа студија, ќе третирате 3 напади на HAE, со 300 mg или 600 mg KVD900 или плацебо, по случаен редослед. Плацебото изгледа како KVD900, но нема лекови во него. Ова им помага на истражувачите подобро да ги разберат ефектите на KVD900.

Електронски дневник (еДневник)

Ќе користите електронски дневник за да одговорите на прашања во врска со вашите напади на HAE и да одредите дали треба да го лекувате нападот користејќи го студискиот лек или вашиот редовен лек на барање.

Земање на студискиот лек

Студискиот лек доаѓа како таблети што треба да се земаат преку уста. Ќе добиете доволно студиски лек за третирање на 3 одделни напади на HAE кои ги исполнуваат условите. Земете го студискиот лек што ви е даден што е можно поскоро по почетокот на нападот.
Секојпат кога ќе го земате студискиот лек, ќе имате телепосета (телефонски повик или видеоразговор) со вашиот студиски лекар или студискиот персонал за да видат како се чувствувате и да ги разгледате информациите во вашиот дневник.
Ќе бидете постојано следени во текот на студијата за какви било промени во здравјето или потенцијални несакани ефекти.

За да дознаете повеќе за студијата KONFIDENT и за да пронајдете локација на студијата во ваша близина, јавете се на 80005648, PIN 54478.

Најдете локација на студијата KONFIDENT во ваша близина

Showing 0 Results Near You
© 2022 Jumo Health, Inc. All rights reserved.
KalVista Pharmaceuticals Inc